Vicent Ferrer


         Altre lloc Blocat | Xarxa de blocs catalans

18 Abril 2012

Una institució anacrònica

Mentre responia diversos correus acumulats a la safata d’entrada se m’ha acostat el meu fill i m’ha comentat que a la sexta, al programa El intermedio, promocionen una campanya Amazòniaa favor de l’Amazònia. M’importaria recolzar-la? m’ha demanat. No, clar. Dit i fet. He entrat a l’adreça d’internet que m’ha indicat, una pàgina de Greenpeace,  i l’he signada immediatament.

No és la primera vegada que recolze i em faig ressò d’una campanya per l’Amazònia. Sí que ho és, però, això de fer-ho perquè en parlen a una televisió espanyola. No seguesc massa el programa esmentat, però sí que me’l mire de quan en quan, i reconec que l’humor del seu presentador, el Gran Wyoming, a qui en principi no suportava, em sol fer gràcia. Aquests dies, a més, ha estat criticant, com molts altres mitjans, la cacera d’elefants. Tothom (excepte els hispans irreductibles) ha lamentat que la màxima autoritat del país (pose el mot en cursiva perquè, encara que no ho semble -ja sabem que el català és la mare de totes llengües-, està en castellà) s’haja dedicat a matar elefants a l’Àfrica profunda.  També han estat unes crítiques ecològiques, és clar, però amb una profunda càrrega política. 

No puc mostrar-me a favor de l’Amazònia i deixar que maten elefants, així que no em queda més remei que criticar, també, a qui ho ha fet. Ara, però, resulta que el pobre home (ací podeu donar-li a la cursiva el sentit que més us agrade) s’ha disculpat. Es trobava en un atzucac, el rei. La nostra societat, a la nostra època, no pot permetre que un representant públic es comporte com ho ha fet. Així doncs, s’imposava la disculpa. I tanmateix… no entre en si ha estat suficient, si ha estat sincer, si ho ha fet perquè li ho han dit. Tant se val. El cas és que s’ha disculpat i això, els reis, no ho feien. Crec que justament aqueixa disculpa, és una prova més (si és que a algú encara li’n calien, de proves) de què el rei, la monarquia, no té cap lloc a una societat democràtica. Al cap i a la fi, els ciutadans, que no subdits, hem d’exigir a aquells que ens volen representar un comportament, unes formes, que no tenen res a veure amb el que suposa la monarquia.

Estava en un atzucaz, el rei; continua a un atzucac, la monarquia.

 No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2019 Vicent Ferrer   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php