Vicent Ferrer


         Altre lloc Blocat | Xarxa de blocs catalans

17 setembre 2009

Aigua per a tots

Acaba l’estiu i reprenem les rutines. Una d’elles, comprar els diaris. Quan era menut mon pare ja el comprava tots els diumenges, fins que vaig començar a anar jo mateix. A vegades entre setmana, però especialment dissabtes i diumenges, en compre un parell. I el problema sempre és quin. A temporades he comprat l’Avui, o el Periòdic(o) de Catalunya quan començaren a editar-lo en català. Als anys vuitanta, quan a València hi hagué un parell d’intents de crear altres capçaleres, també comprava el Diario de València, primer, i Noticias al día, després.

Malgrat que, al llarg dels anys, he comprat molts diaris,  encara me’n sé mantenir al marge d’alguns. Els que compre habitualment, tot i que cap no m’acaba d’agradar del tot, són El País i el Levante-emv. Tinc un amic que sempre compra La vanguardia, cosa que jo només he fet de manera molt excepcional. Però clar, els diumenges, amb el Levante, arriba el Magazine, i això em permet llegir els seus articulistes. Entre altres, Quim Monzó (observeu, a la pàgina d’inici, la portada de la versió anglesa de la divertidíssima La magnitud de la tragèdia).

Quim Monzó m’agrada des de fa moltíssims anys, des de quan encara tenia cabell al cap (vull dir jo, no ell). No crec que tots, perquè sempre se n’escapa algun, però tinc molts dels seus llibres, ja siguen de ficció o  reculls d’articles. Fins i tot he arribat a veure (segurament això té un cert mèrit) El perquè de tot plegat. Al Magazine del Levante-emv (de La vanguardia) Monzó sorprén, sovint, amb els comentaris sobre qualsevol notícia. És cert que a vegades sembla molt rebuscat però, tot i això, sempre que puc, la lectura del seu article és una de les primeres coses que faig cada diumenge. Recorde especialment un dels articles en què parlava dels segrestadors de cons d’obres de carretera, convençuts que aquests, els cons, eren extraterrestres.

En un dels darrers articles fa referència a una campanya de SOS Mata Atlântica per promoure l’estalvi d’aigua al Brasil. Atés que Monzó parla d’un vídeo en què es proposa orinar mentre ens dutxem no me n’he pogut estar d’anar al youtube per veure’l. L’objectiu, òbviament, ha de ser convéncer els nostres governants. Segur que els omnipresents (si més no a Canal 9) Barberà i Camps estaran encants de portar, al costat de la d’ “Aigua per a tots”, la gran pancarta de “Pixeu a la banyera”.No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2018 Vicent Ferrer   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php