Vicent Ferrer


         Altre lloc Blocat | Xarxa de blocs catalans

21 Juliol 2018

Recursos per millorar la llengua. Ortografia, gramàtica i lèxic

Filed under: General — @ 16:26

Publicat a 1entretants en octubre 16, 2011 a les 23:00

Adjunte, gràcies al Recull diari de Teresa Torné, diversos enllaços procedents d’un recull de recursos per aprendre català, basc i gallec, publicats a la versió digital de la revista EROSKI CONSUMER.

Materials i publicacions didàctiques que faciliten l’aprenentatge en línia de l’Àrea de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana.

 • INTER-VAL: un curs en línia dissenyat amb activitats d’autoaprenentatge d’acord a les proves de Grau Mitjà i Superior de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV).
 • Lectures i dictats: materials multimèdia que permeten treballar la comprensió oral i escrita del valencià.
 • Pràctic: un programa descarregable per practicar els continguts bàsics o avançats d’aquesta llengua. És un suport adequat per preparar les proves per a l’obtenció dels certificats oficials de valencià.
 • Jugallengua: una aplicació en forma de joc de preguntes i respostes per a aprendre d’una forma lúdica i entretinguda. Permet practicar l’ortografia, la gramàtica o el vocabulari.
 • Practicavalencià: un curs interactiu per practicar amb exercicis el vocabulari, ortografia i gramàtica. Com a recurs addicional, aquest portal inclou també diferents exàmens de la JQCV perquè l’estudiant puga preparar-se per les proves.

També es pot accedir a la web de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, un dels organismes oficials amb un major nombre de recursos d’aprenentatge per a iniciar-se en el català. Ofereix diversos recursos bàsics:

 • Viure a Catalunya. Vocabulari en imatges: un complet diccionari visual amb més de mil termes agrupats per temes en català associats a una imatge per facilitar el seu aprenentatge, que es complementa amb una guia de frases d’ús corrent.
 • Viure a Catalunya. Comencem a parlar: un recull de diàlegs i converses senzilles sobre temes quotidians que es poden llegir en format PDF i escoltar en MP3.
 • Parla.cat: un curs complet que inclou quatre nivells, des del bàsic, fins al de suficiència. S’ofereix en modalitat lliure i gratuïta, per a l’aprenentatge autònom de l’estudiant, o amb tutoria, en aquest cas té un cost de 90 euros i l’alumne compta amb el suport d’un tutor que el guia i motiva.
 • Diccionaris en línia: un recull de diferents diccionaris multilingües en línia per consultar la terminologia completa en català.

Una altra font interessant de recursos electrònics per iniciar-se en el català és Intercat, una plataforma multimèdia, creada pels serveis lingüístics de nou universitats catalanes, per facilitar l’aprenentatge d’aquesta llengua als universitaris en mobilitat. Entre les eines didàctiques que ofereix destaquen les següents:

 • Speakcat: un curs en línia de deu unitats per a descobrir la gramàtica i el vocabulari bàsic de la llengua catalana i aspectes pràctics de la vida quotidiana universitària.
 • Sisplau: un complet paquet d’exercicis lingüístics per consolidar el coneixement elemental de la llengua.
 • FontdelCat: una aplicació en línia multimèdia que facilita la comprensió oral i escrita del català amb diferents recursos audiovisuals, jocs i activitats.No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2019 Vicent Ferrer   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php