Vicent Ferrer


         Altre lloc Blocat | Xarxa de blocs catalans

21 Juliol 2018

Biblioteques digitals

Filed under: General — @ 16:17

Publicat a 1entretants en març 11, 2010 a les 20:30

Amb els meus companys d’institut he començat a preparar unes activitats per al dia del llibre i, sense adonar-me’n, he passat de pensar en paper a pensar també en digital.

Se m’oblidaven, però, les biblioteques digitals, consultables per la xarxa. La que ens toca de més a prop és la Lluís Vives (que forma part de la Cervantes) i a la qual he recorregut en alguna ocasió (per cert, en cercar l’enllaç per posar-lo ací m’he trobat amb què té publicitat; és un peatge obligatori que em molesta). Una altra biblioteca molt interessant és l’Europeana, amb enllaços a les principals biblioteques i arxius europeus (entre altres, la Biblioteca Valenciana i la Nacional de Catalunya).

On més vegades he cercat, però, és al Googlebooks (per cert, si n’heu escrit cap, potser us interesse formar-ne part). Justament ahir, 10 de març del 2010, Google anunciava que ha arribat a un acord amb el Ministeri italià de Patrimoni i digitalitzarà fins un milió d’obres del Renaixement, de les bibliot… (ací teniu la traducció del google translate).

Potser haurem de continuar criticant els de Google pel domini quasi absolut que tenen d’internet (i les grosses errades que han comés amb productes com el Google wave i el Buzz), però segurament també cal agrair-los que posen a l’abast de tothom els milers (de milers) de llibres (i, això també és d’agrair, amb una publicitat molt més discreta que la de la Lluís Vives i la Cervantes).

En paper, digitals o per la xarxa, que el 23 d’abril us arriben molts llibres,… i alguna rosa.No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2019 Vicent Ferrer   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php