Vicent Ferrer


         Altre lloc Blocat | Xarxa de blocs catalans

21 Juliol 2018

Autors a les aules

Filed under: General — @ 16:22

Publicat a 1entretants en juny 8, 2011 a les 20:58

Enmig de la voràgine a què ens condueixen els atacs institucionals a la nostra llengua i a l’educació, vull fer-me ressó d’un programa de la Institució de les Lletres Catalanes  mitjançant el qual es pot sol·licitar la presència als centres educatius d’alguns dels autors que participen al programa.

Entre altres autors que hi trobàreu, em permet de recomanar-vos un autor de l’Horta, Manel Alonso i el seu últim llibre, Els somriures de la pena, un recull de narracions que n’inclou diverses de nostàlgiques sobre la infantesa, a les quals ens podem identificar molts de nosaltres i que crec, també, pot interessar els nostres alumnes.

Reproduesc literalment la informació de la ILC:

Els centres educatius poden sol·licitar un autor o autora inclòs al programa per establir un diàleg obert i dinàmic amb els alumnes, compartir experiències, dubtes i propostes al voltant de la creació i la lectura. Prèviament, l’alumnat ha d’haver treballat a l’aula una lectura de l’autor sol·licitat. Per facilitar la preparació de la sessió s’han elaborat unes guies, coordinades pel Servei d’Ensenyament del Català (SEDEC) i d’altres col·laboradors de l’àmbit educatiu.

Des del curs 2008-2009 la ILC ha posat en funcionament una aplicació informàtica que permet als professors sol·licitar els fòrums per vía telemàtica. Per accedir-hi cal introduir el codi del centre al camp de l’usuari i repetir-lo dins el quadre de la paraula clau . A través d’aquesta mateixa aplicació poden saber l’estat de la sol·licitud. Per solucionar qualsevol dubte sobre el seu funcionament posem a disposició el manual d’usuari de l’eina.

El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins al 30 de setembre.

http://www20.gencat.cat/portal/site/CulturaDepartament/menuitem.4f8…No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2019 Vicent Ferrer   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php