Vicent Ferrer


         Altre lloc Blocat | Xarxa de blocs catalans

13 Octubre 2017

Jo m’acuse

Jo m’acuse d’haver ensenyat als alumnes mapes dels Països Catalans i d’haver-los-els fet dibuixar.

M’acuse d’haver explicat que el valencià i el català són la mateixa llengua.

D’haver mostrat a classe mapes del domini lingüístic català, que, òbviament, coincideix amb el mapa dels Països Catalans. D’haver -me referit a la nostra terra com a País Valencià, i d’haver parlat de Països Catalans.

Jo m’acuse d’haver parlat de la catalanitat del País Valencià, de fer llegir autors catalans als alumnes, de posar-los pel·lícules en català. De dir-los que a Perpinyà i a l’Alguer, que a Maó i a Andorra, a Manresa i a Fraga, parlen com a Puçol i com a Elx, com a Morella i com a Alginet.

M’acuse d’haver-los fet fer activitats al voltant del 9 d’octubre i del 25 d’abril, i d’explicar que a partir d’Almansa desaparegueren els furs, i que el valencià, com anomenem el nostre català, va ser prohibit.

M’acuse d’explicar que, ara, no tots som bilingües al País Valencià, que només els valencianoparlants estem obligats a ser-ho, i que la nostra llengua continua discriminada i menyspreada.

I encara m’acuse de no parlar d’hispanitat, i de dir que entre els 400 milions ens compten a molts que no el tenim com a primera llengua, el castellà.

També m’acuse de no haver demanat als alumnes que porten l’agenda dels Països Catalans. I m’acuse, finalment, de covardia i de por i d’haver claudicat en moltes ocasions davant dels que utilitzen la raó de la força perquè ni empren ni volen escoltar els arguments.

Jo m’acuse.No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2019 Vicent Ferrer   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php