Vicent Ferrer


         Altre lloc Blocat | Xarxa de blocs catalans

22 Agost 2011

Valor

Vaig llegir Valor per primera vegada quan estava fent BUP (i d’açò en fa uns 35 anys!). Jo estava intern a la laboral de Xest i havia descobert la gran biblioteca que hi havia al centre docent. En aquells moments de llibres en valencià n’havia vists ben pocs. L’única literatura que en coneixia eren unes “butlletes”, que un dels poetes locals de Puçol, Vicent d’Anna, escrivia per llançar, com confeti, a les festes del poble. A aquella biblioteca, però, vaig trobar les Rondalles en l’edició de Gorg, que vaig llegir amb deler. Alternava la lectura amb obres que hi trobava, ben sorprenents per a mi; des del Tirant a La torre dels vicis capitals, de Moix, que no entenia massa però que no podia deixar de llegir.

Més endavant, ja amb un major coneixement, vaig llegir altres obres de Valor. L’ambició d’Aleix , de la qual conserve amb afecte un exemplar dedicat per l’autor, o La idea de l’emigrant em semblaren fabuloses. El cicle de Cassana, finalment, i especialment Sense la terra promesa em confirmaren, si calia, que em trobava davant d’un homenot. Són unes novel·les que cal rellegir periòdicament. I tanmateix, el meu record estarà sempre lligat a les Rondalles, aquells contes que en molts casos reconeixia per les històries infantils però que ara eren meus, eren la meua literatura i la meua llengua, la que haguí de recuperar a poc a poc i per la qual encara lluitem.

 

Homenatge a Enric ValorNo Comments

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2019 Vicent Ferrer   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php